Mijn ervaring met bindingsangst of verlatingsangst in relaties

Op persoonlijk vlak heb ik geleerd dat mijn patroon van codependentie de onderliggende oorzaak was van mijn eigen zoektocht in relaties. Door die patronen te doorbreken, heb ik ervaren wat er nodig is voor echte verbinding in relaties. Maar ook welke rol zelfacceptatie en authenticiteit speelt in het creëren van gelijkwaardige relaties. Met die ervaring in combinatie met mijn opleidingen help ik je graag om zelf meer inzicht te krijgen in thema’s als ongelijkwaardige afhankelijkheid in relaties, bindingsangst en verlatingsangst. Thema’s die er voor zorgen dat je op het gebied van de liefde nog zoekt naar je eigen hartenweg.

Zorghart

Ik ben mijn loopbaan begonnen in de verpleging en heb daarna de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde gevolgd. Ik was goed in “zorgen voor” maar werd gefrustreerd door de systemen in de zorg en was te jong en onmachtig om zelf betekenis te geven aan zorgen. “Houd afstand en ben niet te betrokken” waren het advies en ergens voelde ik dat er iets niet klopte…

Mijn hart wees mij de weg van de marketing en communicatie. Dit vak voedt nog steeds mijn behoefte aan creëren, resultaat, verhalen maken, dynamiek en samen werken.

Als marketing manager begon de afgelopen jaren steeds meer de behoefte te ontstaan om vanuit echte verbinding een team aan te sturen. De coachings- opleiding heeft me de handvatten gegeven om mijn ideaal van coachend leiderschap vorm te geven. Maar niet alleen als manager. Het zorghart werd weer aangeraakt. In combinatie met mijn levenservaring bleek er nu wel een weg te zijn om betekenis te geven aan zorgen. Met ruimte om met mijn, opnieuw ontdekte, kwaliteiten te kunnen luisteren en ruimte te geven aan dat wat er gevoeld moet worden. Het heeft me gesterkt in de overtuiging dat dicht bij iemand staan juist de betekenis geeft, waardoor zorg niet alleen energie vraagt maar ook geeft.

Marie-Louise

Opleidingen

  • Hogeschool voor Natuurgeneeskunde Arnhem
  • Opleiding Coach en Counseling BGL
  • Specialisatie training Codependentie door de Academie voor relatieverslaving en codependentie

Jezelf zijn in gezonde relaties. Met jezelf en met de ander.

Heb je een vraag of wil je een kennismakingsgesprek?
Neem dan contact met mij op
Maak afspraak! Maak afspraak!