Werkwijze

Werkwijze Hartenweg

In mijn praktijk Hartenweg in Arnhem werken we in individuele sessies aan de thema’s die jou belemmeren om de weg te kiezen die je in je hart zou willen volgen. Ik maak daarbij gebruik van verschillende therapeutische of coachende methodes en gespreksvormen, afhankelijk van jouw hulpvraag. Denk aan Integratieve psychotherapie, Codependentie therapie of de behandeling van stress en burn-out.

In het eerste gesprek waarin we kennismaken, bespreken we ook wat jouw doel van de coaching of therapie is. Ik maak daarna een voorstel behandelplan dat we samen doornemen. Als we het er over eens zijn hoe het vervolg er uit gaat zien, dan plannen we een aantal sessies.

Jij bepaalt het doel

Het doel daarvan is dat je steeds meer inzicht krijgt in je eigen codependentie- of stress patronen, mogelijke onderliggende traumatische gebeurtenissen of belemmerende overtuigingen. We besteden daarbij aandacht aan cognitieve, emotionele, lichamelijke en psychische factoren die mogelijk een rol hebben gespeeld bij het ontstaan van jouw klachten en de oplossing daarvan. Jij bepaalt ten alle tijden hoe diep je in de materie wilt duiken. Zo kunnen we met coaching en counseling werken aan problemen in het hier en nu. Wil je de oorzaak leren kennen van gedrag of gevoel dat je belemmert om je leven te leven zoals je dat graag zou willen, dan kunnen therapeutische methodieken behulpzaam zijn.

Therapeutische en coachende methodieken:

Geinspireerd door…

In mijn manier van werken ben ik geïnspireerd door onder andere Gabor Maté, Bessel van der Kolk, Peter Levine, Janina Fisher en Eileen Russel die geloven en vertrouwen op de veerkracht en creativiteit van ieder mens om met pijn en verdriet om te gaan en in de capaciteit om te helen. Respect hebben voor ieder mens die worstelt met trauma’s en begrijpen dat het de meest voor de hand liggende beweging is om weg te gaan van dat wat zeer doet. Het is het begin van een helingsproces waarbij jij zelf de keuze maakt (leert maken) om onder ogen te zien, te verwerken, te helen van dat wat je tegenhoudt om jezelf te zijn. In een liefdevolle relatie met jezelf en de ander.

Tarief

€ 107,50 euro per uur* (inclusief BTW).

Alleen individuele sessies en curatieve therapie worden vergoed en erkend door de beroepsorganisatie. Sessies kunnen deels vergoed worden door de zorgverzekeraar. Vraag naar de voorwaarden bij je eigen zorgverzekering.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag.
Van 10.00 – 17.00 uur

* Langere sessies kunnen in overleg gepland worden. 

Aangesloten bij…

De Codependentie Therapeut

Ik ben aangesloten bij netwerk van de Codependentie Therapeut. In dit netwerk werk ik samen met gespecialiseerde en ervaringsdeskundige therapeuten.

 

Inspiratiesessies op Samos

In het verleden hebben we vanuit het netwerk van de Codependentie Therapeut ook Inspiratiereizen georganiseerd naar Samos. In korte tijd werkte je dan aan je eigen persoonlijke proces in een groep van 6 tot maximaal 8 mensen. Deze reizen worden op dit moment niet meer standaard gepland. Als je interesse  hebt in deze reizen dan kun je het contactformulier invullen. Op maat, zowel individueel als in een groep, is  het  mogelijk om een verblijf op Samos te combineren met het ontdekken of doorbreken van je eigen codependentie patronen.

 

Reviews Inspiratiereis

 • "Inspirerend en verhelderend. Initieel was het verwarrend en voelde ik een onrust in mezelf omwille van het onbekende. Die onrust is dan in het midden van de reis omgeslagen in een helderheid en bevrijding, dankzij de juiste begeleiding. Ik geloof nu te voelen wat ik lang (of misschien wel nooit) heb gevoeld en dat maakt het leven tot hiertoe elke dag aangenamer, eenvoudiger."

  Karen, 37 jaar

 • "Ik heb de inspiratiereis ervaren als het beste cadeau dat ik mezelf tot dusver heb kunnen geven. In groepsverband werken aan thema's die voor iedereen herkenbaar en voelbaar zijn vormde voor mij een veilige haven waarin ik met mezelf heb kunnen werken."

  Pauline

 • "De inspiratiereis was voor mij echt magisch. De locatie was een droom. De lieve mensen van het hotel waren geweldig. Ik vond de sessies zo verhelderend, fijn en mooi. Zo in een groep is toch weer zo anders dan 1 op 1 en komen er weer zulke mooie dingen omhoog. Je begrijpt elkaar allemaal en hoeft niks uit te leggen. Het voelt erg vertrouwd en veilig en kunt hierdoor elk met je proces verder."

  Marlie, 32 jaar

 • "Ik heb weer veel nieuwe, mooie inzichten gekregen. Handvaten waar ik weer mee verder kan en vertrouwen in het proces en mijn nieuwe leven. Het was enorm genieten, leren, samen emotioneel zijn, je veilig voelen en met heel veel inspiratie en kracht weer terug naar huis."

  Marlie, 32 jaar

 • "Het beste cadeau dat ik mijzelf ooit heb geschonken. Het delen en helen, met professionele ervaringsdeskundigen, was voor mij ontzettend waardevol."

  Anoniem

 • "Een groot inzicht is hoe een mens in elkaar zit en waaruit frustraties bij een mens komen.... Dit helpt me om beter te begrijpen dat, als iemand onaangenaam reageert op mij, ik het niet telkens bij mezelf ga zoeken. Daardoor word ik milder voor mezelf en kan ik meer compassie opbrengen voor de ander."

  Karen, 37 jaar

 • "Heel veel dankbaarheid voor de volkomen veilige omgeving die jullie creëerden, het delen van (jullie) persoonlijke ervaring(en) en uiteraard jullie verstrekkende kennis. Het is eigenlijk niet te beschrijven wat dit betekent voor mijn helingsproces, mij als professional en voor mij als moeder."

  Anoniem

Heb je een vraag of wil je een kennismakingsgesprek?
Neem dan contact met mij op
Maak afspraak! Maak afspraak! Hartenweg