Mijn ervaring met codependentie en burn-out

Op persoonlijk vlak heb ik geleerd dat mijn patroon van codependentie de onderliggende oorzaak was van mijn eigen zoektocht in relaties en mijn burn-out in de jaren 90. Door die patronen te doorbreken, heb ik echte verbinding in relaties leren ervaren. Maar ook welke rol zelfacceptatie en authenticiteit spelen in het creëeren van gelijkwaardige relaties; zowel prive als in mijn werk. Met die ervaring in combinatie met mijn opleidingen tot Integratieve therapeut, help ik je graag om zelf meer inzicht te krijgen in thema’s als ongelijkwaardige afhankelijkheid in relaties, bindingsangst en verlatingsangst. Ook bij stress en burn-out klachten, waarbij codependentie patronen een rol kunnen spelen bij het ontstaan ervan. Thema’s die er voor zorgen dat je op het gebied van de liefde en relaties nog zoekt naar je eigen hartenweg.

Zorghart

Ik ben mijn loopbaan begonnen in de verpleging en heb daarna de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde gevolgd. Ik was goed in “zorgen voor” maar werd gefrustreerd door de systemen in de zorg en was te jong en onmachtig om zelf betekenis te geven aan zorgen. “Houd afstand en ben niet te betrokken” waren het advies en ergens voelde ik dat er iets niet klopte…

Nieuwe betekenis geven aan zorg

Na ruim 20 jaar met veel passie in de marketing en communicatie gewerkt te hebben, vond ik de weg terug naar de zorg. Nu als Integratieve therapeut, Voice Dialogue facilitator en coach in mijn eigen praktijk. In combinatie met mijn levenservaring blijkt er nu wel een weg te zijn om betekenis te geven aan zorgen. Met ruimte om met mijn, opnieuw ontdekte, kwaliteiten te kunnen luisteren en ruimte te geven aan dat wat er gevoeld moet worden. Het heeft me gesterkt in de overtuiging dat dicht bij iemand staan juist de betekenis geeft, waardoor zorg niet alleen energie vraagt maar ook geeft.

Naast jou

Als gecertificeerd Integratieve therapeut en coach breng ik die overtuiging graag in de praktijk: naast jou. In mijn werk ben ik geinspireerd door Gabor Maté, Bessel van der Kolk, Peter Levine en Eileen Russel. Zij delen in de basis de visie dat ieder mens beschikt over veerkracht en creativiteit om met pijn en verdriet om te gaan en in de capaciteit om te helen. Ze hebben respect voor ieder mens die worstelt met trauma’s en begrijpen dat mensen pijn en verdriet van nature willen vermijden. Ik geloof er in dat die zienswijze ondersteunt in het helingsproces waarbij jij zelf de keuze maakt om onder ogen te zien, te verwerken, te helen van dat wat je tegenhoudt om jezelf te zijn.

 

Marie-Louise

Opleidingen

  • BGL: Integratieve Psychotherapie
  • BGL: Psychosociale Medische Basiskennis
  • Voice Dialogue Academy: Basis en vervolgopleiding 1 en 2
  • Voice Dialogue Instituut Belgie: Therapeutisch werken met Voice Dialogue en trauma
  • Coach & Counseling BGL
  • Specialisatie Codependentie Therapeut
  • Hogeschool voor Natuurgeneeskunde Arnhem

Jezelf zijn in gezonde relaties. Met jezelf en met de ander.

Heb je een vraag of wil je een kennismakingsgesprek?
Neem dan contact met mij op
Maak afspraak! Maak afspraak! Hartenweg